دانلود پروژه آماده مرمت مسجد جامع عتیق قزوین
دانلود پروژه آماده مرمت مسجد جامع عتیق قزوین
کد محصول:R 1
مسجد جامع عتیق که بی شک یکی از مقدسترین مکانهای شهر قزوین بهشمار میرود، با مساحت حدود ۳۵۰۰ متر مربع از چهار در ورودی و صحن تشکیل و برای هر کدام یک ایوان بزرگ ساخت شدهاست. صحنها به همراه گنبد و منارهها از نمونههای بسیاز زیبای مماری اسلامی و سنتی ایران بهشمار میروند.
مسجد جامع عتیق یا کبیر که در حاشیه غربی خیابان شهدا (سپه) قزوین واقع شده، یکی از کهن ترین و کم نظیرترین مساجد چهار ایوانی ایران به شمار می رود که شیوه های معماری و هنر ادوار مختلف را می توان در آن به تماشا نشست.سبک معماری این مسجد مربوط به دوره سلجوقی و صفوی بوده و به باقی بناهای ساخته شده در این دورانها تشابه زیادی دارد
گنبد باشکوه، مناره های مجلل، ایوان های رفیع، گچبری های نفیس و ساختمان محتشم آن، بهترین نمونه سبک معماری و هنرمندی عصر سلجوقی و صفوی است. مناره های کاشیکاری شده و رنگارنگ این مسجد که از کف حیاط تا نوک گلدسته 5/27 متر خودنمایی می کند، از دور دست ها عظمت و شکوه خود را بر هر بیننده ای جلوه گری می کند.
مقصوره کهن یا طاق هارونی، قدیمی ترین بخش از بنای مسجد جامع عتیق قزوین است که به دهلیز ورودی شرقی آن متصل بوده و همانطوری که از نامش پیداست توسط هارون الرشید در سال 192 هجری قمری بنا شده است.
اطلاعات تاریخی
براساس روایتهای تاریخی این مسجد به دستور هارون الرشید در سال ۱۹۲ هـ .ق ساخته شده و به روایتی دیگر به دستور هارونالرشید، قاضی ابوالحسن محمد بن یحیی بن زکریا و صاحب ابی العباس بن سریح ساخته شده که بعدها به «طاق هارونی» معروف شد و در سال ۳۹۳ هجری قمری به همت ابواحمد کسائی و ساوة منادی مورد تعمیر و مرمت قرار گرفت. در سال ۴۱۳ هجری قمری به فرمان سالار ابراهیم مرزبان طبقات صحن بزرگ، دوباره ساخته شد و در سال ۵۰۹ هجری قمری امیر زاهد خمار تاش بن عبدالله عبادی ساختمان مقصوره بزرگ و گنبد و صحن و مدرسه و خانقاه و چاه خانه مسجد را ساخت و در سال ۵۴۸ (ه.ق) ملک مظفرالدین الب ارغون بن تعش، سراچه جداگانه دیگری رو به قبله بنا کرد که در آن مجلس تفسیر و حدیث برگزار میشد و سرانجام در دوره صفویه بخشهای وسیعی به این مسجد از جمله ایوانها، منارهها و رواقها افزوده شد.
البته از بنای اولیه ایوان شرقی در جنب طاق هارونی اطلاعی در دست نیست و همین قدر معلوم است که در سال 1312 هجری سعدالسلطنه حاکم وقت قزوین از طرف میرزا علی اصغر اتابک آن را از نو ساخته است. از ویژگی های ممتاز این مسجد علاوه بر داشتن هشت شبستان بزرگ در چهار طرف حیاط، یک شبستان زیرزمینی در ضلع جنوب غربی مسجد است که بنای آن توسط سعدالسلطنه در روزگار قاجار پایان یافته است. این مسجد در فهرست آثار ملی به شماره 121 به ثبت رسیده است.
پس از ورودی اصلی حیاط باریک و دراز واقع شدهاست که عرض آن بیست متر و در شمال و جنوب آن حجرههایی ساخته بودند که تا پیش از دوران معاصر، مسکن فقرا و بیماران بود و در دوره پهلوی حجرهها را مسدود کردند. این حیاط احتمالاً بازمانده مدرسهای قدیمی است. در انتهای این حیاط، دری دیگر و در پشت آن کریاسی زیبا قرار دارد که به حیاط بزرگ مسجد وارد میشود.
بزرگترین ایوان مسجد، ایوان جنوبی آن است که از لحاظ عظمت و اسلوب ساختمان و تزئینات از شاهکارهای معماری ایران شمرده میشود. بانی این ایوان شاه عباس دوم پادشاه صفوی است که در سال ۱۰۶۹ به اتمام آن موفق گردیدهاست.
ایوان شمالی با دو مناره بلند که در طرفین آن قرار دارد و با کاشیهای رنگانگ مزین است، به احتمال قوی از بناهای شاه طهماسب صفوی است، اما به دلیل گذشت زمان کتیبه آن از میان رفتهاست و نمیتوان در این زمینه با قطعیت اظهار نظر کرد. کاشیهای این ایوان و منارههای به مرور زمان ریخته و از میان رفته بود تا آنکه در بین سالهای ۱۳۱۲–۱۳۱۳ قمری به دستور علیاصغر اتابک توسط سعدالسلطنه، حاکم وقت قزوین، تعمیر شد.
زکرياي رازي درخصوص اين گنبد مي گويد: در غايت ارتفاع و خربزه اي شکل است، ساختمان زيبا وبلند آن نه در شهرهاي اسلامي مانند دارد و نه در شهرهاي کفار.
يکي از مهمترين بخش هاي اين مسجد ‘گنبد خمارتاشي’ است که بسيار رفيع و عظيم است، بطوريکه محيط آن 56 متر و ارتفاع آن از کف مقصوره تا نوک قبه 80/46 متر مي باشد که چشم هر بيننده را خيره مي کند.
فهرست:
تاریخچه
پلان موقعیت
معماری دوران
پلان طبقات
مقاطع
نماها
تزئینات
تأسیسات موجود
آسیب شناسی
آسیب های تفکیک شده
جزئیات اجرائی
——————————————————————————————————————-
نام محصول:دانلود پروژه آماده مرمت مسجد جامع عتیق قزوین
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 150
حجم فایل:12 مگابایت
قابل پرداخت با کلیه کارت های بانکی
نحوه خرید :
۱- کلیک روی دکمه خرید و پرداخت ۲- ثبت ایمیل و مشخصات ۳- پرداخت مبلغ با کلیه کارتهای بانکی ۴- نمایش لینک دانلود فایل و ارسال یک نسخه به ایمیل شما
دوستان عزیز در صورت هرگونه مشکل در خرید یا دانلود فایل و همچنین سوال در مورد محصول لطفا با شماره ۰۹۱۰۰۸۹۴۹۰۶ از طریق تلفن و تلگرام باما در ارتباط باشید.
دانلود پاورپوینت مرمت مسجد جامع عتیق قزوین،دانلود پاورپوینت مرمت مسجد جامع عتیق قزوین ،دانلود پاورپوینت مرمت مسجد جامع عتیق قزوین